Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η Μαθηματική Σταθερά Της Ζωής

Η Μαθηματική Σταθερά Της Ζωής

Η ζωή του κάθε ανθρώπου ξεκινάει τη στιγμή που γεννιέται και σταματάει στον θάνατό του. Τι είναι όμως αυτή η μαθηματική σταθερά της ζωής? Η στιγμή της γέννησης είναι μια χρονική αναφορά στη ζωή του ανθρώπου όπως και κάθε στιγμή της ζωής του.

 Ας δούμε όμως πως εκτυλίσσονται τα πράγματα στην πραγματικότητα. Είπα πραγματικότητα… Πραγματικότητα είναι αυτό που γράφει ο χρόνος καθώς περνάει από τον χώρο. Ακόμα και να δούμε την ζωή σαν μία απόσταση στον χωροχρόνο, στην πραγματικότητα ζούμε μία στιγμή τη φορά! Η στιγμή που εναλλάσσεται η προηγούμενη, την επόμενη. Η στιγμή που ζούμε είναι πάντα Τώρα! Το τώρα πάντα ακολουθούμε σε μία πορεία στον χώρο και τον χρόνο.

Όλοι οι ζώντες οργανισμοί μοιράζονται το ίδιο Τώρα όπου και να βρίσκονται! Το Τώρα, η στιγμή, η ίδια η ζωή ταξιδεύει στον χρόνο με μία σταθερή κοινή ταχύτητα για όλα τα όντα. Η ταχύτητα αυτή δεν έχει να κάνει με κάποια απόσταση και δεν ξέρω πια θα μπορούσε να είναι η μονάδα μέτρησης της ταχύτητας της ζωής αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είναι απλά ένα σημείο στην ευθεία, μια στιγμή στον χρόνο η οποία διαδέχεται η μία την άλλη με σταθερή κοσμική ταχύτητα.


Θέλω να πω εδώ πως στην πραγματικότητα αισθανόμαστε τον χρόνο να περνάει με διαφορετική ταχύτητα σε διαφορετικές φάσεις. Αυτό όμως είναι η ατομική μας αίσθηση του χρόνου και εξαρτάται από την συναισθηματική μας κατάσταση. Η ζωή κυλάει σταθερά με μία ταχύτητα για όλους. Αυτό βέβαια με κάνει να αναρωτιέμαι εάν στην πραγματικότητα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ταξίδια στον χρόνο! Αυτό θα σήμαινε ότι η ζωή υπάρχει και σε άλλες διαστάσεις και ότι υπάρχουν παράλληλοι χρονοδιάδρομοι! Φαντάζομαι πως ακόμα και εάν πραγματοποιηθεί ταξίδι στον χρόνο δεν θα είναι απλά το να τηλεμεταφέρεσαι σε άλλη χρονική στιγμή στο ίδιο μέρος, αυτό θα ανέτρεπε κάθε βάση για ύπαρξη σταθερής ιστορίας του κόσμου, αλλά μία προσέγγιση σε άλλη χρονική στιγμή στον ίδιο τόπο ή άλλον μέσω του αιθέρα η κάποιων άλλων διαστάσεων σε συνθήκες και με μεθόδους που δεν παρακάμπτουν την κοινή σταθερή ταχύτητα της ζωής. Ακόμα και αν ταξιδέψει κάποιος με ταχύτητα του φωτός και επιβιώσει τότε στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ίδια σταθερά, δεν μπορεί να αναιρέσει το ταξίδι του και φαντάζομαι θα βρεθεί τρομακτικά μακριά σε ελάχιστο χρόνο με απρόβλεπτες συνέπειες  για εκείνον, όπου και πάλι όμως θα μοιράζεται με όλους στο Σύμπαν την μαθηματική σταθερά της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου